Ce inseamna sa fii mama


Ce inseamna sa fii mama ? Cum ti se schimba viata ? 
Pentru mine, mama este cuvantul caruia nu ii gasesc o definitie anume. Atunci cand apari pe aceasta lume, singurul lucru care-l zici este "mama". Este ceva din interior. 

Azi sunt mama de 312 zile, timpul trece mult prea repede, intradevar zile trec mai rapid decat noptiile dar zambetul de buna dimineata te face sa stergi toata oboseala. 

Cand am venit acasa de la maternitate aveam in cap un scenariu perfect, facut dupa sute de pagini citite in carti despre bebelusi. Stiam sigur ce NU o sa fac – nu o sa ii dau suzeta, nu o sa o legan (nah, asa scria in carte, ca nu e bine!), nu o sa o iau cu mine in pat. Ce am facut in prima noapte? Pentru ca nu stiam cum sa o mai opresc din plans, am testat toate variantele de mai sus :)

Si cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, acum este cea mai mare fana suzeta si ajunge si destul de des si la mine in pat, in ciuda eforturilor mele de a o invata sa doarma la ea in patut. Toate la vremea lor…


Dar un lucru a ramas sfant, acela de a avea mare grija de pielea ei, de aceea acord o mare atentie produselor cu care intra in contact direct.

Le prefer pe cele cat mai organice si baby friendly posibil. 

In fiecare seara avem ritualul nostru inca din prima zi, curatare, 5 min masaj, pijamaluta curata si laptic. 



Ii place la nebunie baita insa spalatul pe par este cu totul o alta poveste, pur si simplu nu se jmpaca cu ideea ca trebuie si parul spalat ☺️ sau poate ca stie ca este gata baita odata cu spalatul pe cap? 

Pana cand o sa ne poata spune ramane sa ne ‘distram’ 



Ii pun cateva picaturi din acest sampon spumant in cada, iar in timp ce ea se joaca cu 🐥 ei gonflabil, eu o curat delicat. 



Masajul este preferatul meu, ador cele 5 minute de liniste pe care le petrecem inainte de somn impreuna. 

Perfect. 








Deci ce inseamna cu adevarat sa fii mama? Cum ti se schimba viata? 

- doar in bine, bineinteles.

Mama este inceputul tuturor inceputurilor.”

Grigore Vieru


Si are perfecta dreptate, nu imi amintesc cum era inainte de Victoria, pentru ca sunt prea ocupata sa ma gandesc la cate lucruri vom vedea si descoperii impreuna. 

Pentru mine a fi mama este o stare fireasca. Nu este mereu usor dar fiecare clipa merita din plin traita. 




Multumesc Sanosan pentru aceasta oportunitate, pentru cel mai frumos articol pe blog. 

Comments

Popular Posts